Viss par un ap Ziemassvētkiem!


    Ziemassvētku dzērieni

    Share

    Admin
    Admin

    Number of posts : 40
    Join date : 21.11.10
    Age : 25
    Dzīvesvieta : Brocēni

    Ziemassvētku dzērieni

    Post  Admin on Svētdena Novembris 21, 2010 3:37 pm



    Karstvīns

    pudele sarkanvīna
    2 apelsīni
    kanēļa standziņa
    5 krustnagliņas
    3 ēdamkarotes medus
    5 smaržīgie pipari
    Pagatavošana: 60 min.
    Apelsīnam nogriež 2 sprīža garas miziņas spirāles. No abiem apelsīniem izspiež sulu. Sarkanvīnu lej katlā, pievieno apelsīna miziņu, kanēli, piparus, krustnagliņas un karsē. Uzkarsētam vīnam pievieno medu un maisa, līdz tas izkusis. Pielej apelsīnu sulu, samaisa un lej glāzēs.

    Ābolu karstvīns

    ½ glāzes rozīņu
    1 glāze gaišā ruma
    6 glāzes ābolu vīna vai stipra sidra
    2 glāzes apelsīnu sulas
    1/3 glāzes brūnā cukura
    6 krustnagliņas
    2 kanēļa standziņas
    1 apelsīns, sagriezts šķēlītēs
    Pagatavošana:
    Rozīnes vairākas stundas vai visu nakti mērcē rumā. Katlā sajauc visas sastāvdaļas un maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Lēni uzkarsē, bet nevāra. Pasniedz karstumizturīgās glāzēs.

    Upeņu karstvīns

    1L ūdens
    3dl upeņu sulas
    cukurs(pēc garšas)
    2 kanēļa standziņas
    6 krustnagliņas
    ingvera gabaliņš
    ½ citrona sulas
    PIEDEVĀM
    mandeles,rozīnes
    Pagatavošana:
    Visas izejvielas katlā lēnām sakarsē gandrīz verdošas.Dzērienu zem vāka noliek siltumā.

    Medus pieskāriens

    120 ml karsta melnā tēja
    30 ml rums
    1 tējkarote citrona sula
    2 ēdamkarotes medus
    1 apelsīna šķēle
    Pagatavošana: 3 min.
    Visu sajauc tējas glāzē un dzer.

    Kokosa flips

    3 olas
    ½ glāzes kondensēta kokosriekstu piena
    ½ glāzes brendija vai ruma
    malts muskatrieksts
    Pagatavošana: 20 min.
    Olas labi saputo. Pakāpeniski pievieno kokosa pienu un brendiju. Lēni iemaisa pienu. Pirms pasniegšanas izkāš. Ja vēlas var pievienot putukrējumu. Lej glāzēs, pārber muskatriekstu.

    Ziemassvētku kafija

    1 litrs karstas stipras kafijas
    0,5 tējkarotes kanēļa
    4 krustnagliņas
    50 g cukura
    saldais krējums
    Pagatavošana:
    Kanēli, kurstnagliņas un cukuru aplej ar verdošu kafiju. Ļauj pāris minūtes ievilkties, izkāš. pasniedzot pielej saldo krējumu.

      Tagad ir Pirmdiena Decembris 05, 2016 2:31 pm