Karstvīns
pudele sarkanvīna
2 apelsīni
kanēļa standziņa
5 krustnagliņas
3 ēdamkarotes medus
5 smaržīgie pipari
Pagatavošana: 60 min.
Apelsīnam nogriež 2 sprīža garas miziņas spirāles. No abiem apelsīniem izspiež sulu. Sarkanvīnu lej katlā, pievieno apelsīna miziņu, kanēli, piparus, krustnagliņas un karsē. Uzkarsētam vīnam pievieno medu un maisa, līdz tas izkusis. Pielej apelsīnu sulu, samaisa un lej glāzēs.
Ābolu karstvīns
½ glāzes rozīņu
1 glāze gaišā ruma
6 glāzes ābolu vīna vai stipra sidra
2 glāzes apelsīnu sulas
1/3 glāzes brūnā cukura
6 krustnagliņas
2 kanēļa standziņas
1 apelsīns, sagriezts šķēlītēs
Pagatavošana:
Rozīnes vairākas stundas vai visu nakti mērcē rumā. Katlā sajauc visas sastāvdaļas un maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Lēni uzkarsē, bet nevāra. Pasniedz karstumizturīgās glāzēs.
Upeņu karstvīns
1L ūdens
3dl upeņu sulas
cukurs(pēc garšas)
2 kanēļa standziņas
6 krustnagliņas
ingvera gabaliņš
½ citrona sulas
PIEDEVĀM
mandeles,rozīnes
Pagatavošana:
Visas izejvielas katlā lēnām sakarsē gandrīz verdošas.Dzērienu zem vāka noliek siltumā.
Medus pieskāriens
120 ml karsta melnā tēja
30 ml rums
1 tējkarote citrona sula
2 ēdamkarotes medus
1 apelsīna šķēle
Pagatavošana: 3 min.
Visu sajauc tējas glāzē un dzer.
Kokosa flips
3 olas
½ glāzes kondensēta kokosriekstu piena
½ glāzes brendija vai ruma
malts muskatrieksts
Pagatavošana: 20 min.
Olas labi saputo. Pakāpeniski pievieno kokosa pienu un brendiju. Lēni iemaisa pienu. Pirms pasniegšanas izkāš. Ja vēlas var pievienot putukrējumu. Lej glāzēs, pārber muskatriekstu.
Ziemassvētku kafija
1 litrs karstas stipras kafijas
0,5 tējkarotes kanēļa
4 krustnagliņas
50 g cukura
saldais krējums
Pagatavošana:
Kanēli, kurstnagliņas un cukuru aplej ar verdošu kafiju. Ļauj pāris minūtes ievilkties, izkāš. pasniedzot pielej saldo krējumu.